sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Tuhkapilven varjossa

Lentoyhtiöt ovat olleet jo pitkään tiukoilla. Sitten vuoden 2001 terrori-iskujen lentothtiöt ovat taistelleet olemassaolostaan vähentyneiden matkustajamäärien ja alati kipuavien turvallisuuskustannusten kanssa. Islannin vulkaaniset tuhkapilvet ovat viimeinen niitti vitsauksien sarjassa. Jodenkin arvioiden mukaan eurooppalaiset lentoyhtiöt menettävät 300 miljoonaa euroa joka päivä lentokiellon johdosta. Pahinta asiassa lienee se, että kukaan ei osaa oikein arvioida miten kauan tuhkapurkaukset jatkuvat. Jotkut ovat jopa arvelleet, että sitä voi jatkua koko kesän.

Mitä tuhkapilven pimentämä kesä tarkoittaisi ninjapuolueen jäsenistölle? Ensinnäkin kokomusta kansallispukumme on auringonpaisteella erittäin kuuma. Varsinkin muodollisemmissa tilaisuuksissa, missä myös pitkät hihat ja huppu kuuluvat etikettiin. Pilvinen kesä toisi ainakin helpotusta sillä rintamalla. Lisäksi mikä tahansa, mikä pimentää vähänkin Suomen pitkiä ja valoisia öitä on varmasti tervetullutta. Valoisimpaan aikaan aktiivit ovat turvautuneet röllipukuun, mutta se tuo mukanaan lisähaasteita huonontuneen liikkumiskyvyn sekä hiostavamman koostumuksensa vuoksi. Jos kesäoperaatiot voi hoitaa perusmustissa, niin luulen sen olevan kaikkien puolesta tervetullutta.

Vähentyneet lennot tarkoittavat myös pienempää riskiä altistua ilmatiedustelulle. Leiriemme poistaminen Googlen satelliittikuvista oli sellainen urakka, että siihen ei IT-osastomme varmasti halua toistamiseen osallistua. Vastaavaa palvelua kun varmasti puuhaavat jo muutkin tahot, niin varuillaan on oltava koko ninjakunnan. Tuhkapilvi toisi tervetullutta suojaa silläkin taholla.

Viileä ja pilvinen kesä tarkoittaisi myös varmasti sitä, että ihmiset viettäisivät enemmän aikaa sisällä. Se helpottaa ninjatoimintaa kahdellakin tavalla. Ensinnäkin se tarkoittaa pienempää määrää silmäpareja välteltäväksi. Toiseksi se todennäköisesti tarkoittaisi sitä, että ihmiset käyttäisivät enemmän aikaa internetissä, missä heidän tarkkailu on sosiaalisten verkostoitumispalveluiden ja salaamattoman sähköpostin ansiosta paljon helpompaa kuin perinteisin menetelmin. Saamme todellakin kiittää onneamme, että esimerkiksi sähköpostin salaaminen ei ole käynyt suurimmalla osalla webin käyttäjistä mielessä ikinä, vaikka helppokäyttöisiä palveluja ja sovelluksia on ollut maksuttomasti saatavilla jo vähintään vuosikymmenen. Facebookin kaltaista kultakaivosta sen sijaan tuskin osasi kukaan edes toivoa. Joissain tapauksissa se on tehnyt jalkautumisesta jo täysin tarpeetonta, varsinkin kun kyseisen palvelun yksityisyysasetukset tuntuvat olevan suurimmalle osalle populaatiosta 2000-luvun vastine videonauhurin kellon asettamiselle oikeaan aikaan.

Pimeää ja kylmää kesää koko jäsenistölle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti